Ali lahko ljudje vidijo, če posnamem zaslon svojega profila na Facebooku?

Priznajmo, mi smo družabne živali. Obstajajo samo a zanemarljivo malo tistih, ki niso na Facebooku ali v različnih druge oblike družbenih medijev. A kolikor so te platforme socialnih medijev zelo zabavne, tema zasebnosti še vedno lebdi.




Torej med dilemo o delitev in zaščita, se postavlja vprašanje - ali lahko ljudje vedo, če sem posnetek zaslona slike njihovega Facebook profila?

Če ste tisti fotografiranje zaslonskih posnetkov, potem je odgovor odmevenŠt.Facebook osebe ne obvesti, če posnamete posnetek zaslona njihove slike profila. Za razliko od Snapchat-a je tukaj posneta posnetek zaslona edino obvestilo, ki ga boste dobili od telefona.

Poglej več: Ali lahko vidim, kdo si je ogledal moj Facebook profil?

Enako lahko rečemo za Facebook Messenger tudi. Ne glede na to, ali gre za klepet s prijateljem ali popolnim neznancem, bo funkcija posnetka zaslona delovala bolj ali manj kot v kateri koli drugi aplikaciji - samo telefon vas bo obvestil o posnetkih zaslona.

Potem pa, če ste tisti, ki resnično skrbi za svoje slike, ki plavajo po družabnih medijih, ne morete v resnici veliko narediti. Razen, seveda, da nikoli ne objavite slike ali omejite občinstva na svoje prijatelje.

Oglejte si te super Facebook funkcije, ki jih niste poznali



Posnetki zaslona

Facebook ima robustno vgrajeno Deliti alternativa, ki jo lahko uporabite, če vam ni dobro narediti posnetkov zaslona. Vse, kar morate storiti, je, da tapnete gumb za skupno rabo in ga pošljete prijatelju, ki je že na Facebooku.

V nasprotnem primeru se lahko dotaknete menija s tremi pikami in izberete Skupna raba zunanjih možnost, ki uporablja veliko možnosti drugih ponudnikov, kot so Whatsapp, Sporočila, Instagram itd.





Kaj ima prihodnost?

Glede na to, da obstajajo skoraj 1,94 milijarde aktivnih uporabnikov Facebooka v mesecu, skrajni čas je, da Facebook uvede strožji nadzor nad tem, kdo lahko shrani ali prenese vaše slike profila. In to je videti, kot kaže. V zadnjem času so nekateri uporabniki poročali o videnju zaščitna slika profila v aplikaciji Facebook za Android.

Tole zaščitna slika profila po prenosu prikaže črte v obliki vodnih žigov in omeji delovanje posnetka zaslona do trenutka, ko ste na sliki profila.

Tudi za slike zaščitenih profilov ne obstaja možnost skupne rabe ali shranjevanja. Če govorimo o namizni različici, slike ne boste mogli več shraniti kot slikovno datoteko. Namesto tega bo naložena kot datoteka HTML, kar velja za večino spletnih mest.

Toda kot je to primer pri večini eksperimentalnih funkcij, bo minilo kar nekaj časa, preden bo brez napak.

Bottom line je ta, da Facebook ne pošilja obvestil, ko posnamete posnetke zaslona, ​​a etičen način bi bil, da uporabite funkcije za skupno rabo. Če želite to stopnjo nekoliko višje, pred pritiskom na gumb za prenos prevzemite soglasje osebe. Ampak potem, kot pravijo, enkrat enkrat delite nekaj na Facebooku, enako je kričati enako vsem svetu.