Kako onemogočiti ali izbrisati in ponovno omogočiti svoj Twitter račun

Twitter je odlično socialno omrežje povezati se z zanimivimi ljudmi in organizacijami. Lahko rečete, da sta Facebook in Google+ bolj ali manj podobni storitvi, vendar se Twitter na drugi strani zelo razlikuje od teh dveh. Twitter lahko skoraj takoj sproži pogovor z vašo najljubšo filmsko zvezdo ali poslovnim tajkunom (če so na Twitterju). To je demokratično okolje, ki spodbuja interakcije vseh vrst, vendar potem zagotovo ni za vse, zato ni tako priljubljeno kot Facebook.




Obstajajo ljudje, ki so ustvarili Twitter račun samo zato, da bi ga preizkusili in ne najdejo časa ali nagnjenja, da bi ga tako pogosto posodobili. Če ste eden takšnih uporabnikov in bi to želeli izbrišite svojo spletno prisotnost s Twitterja, tukaj lahko deaktivirate svoj račun.





Deaktivacija Twitter računa

Korak 1: Prijavite se v svoj Twitter račun s spletnim brskalnikom in izberite Nastavitvev uporabniškem spustnem meniju v zgornjem desnem kotu.



2. korak: Za tabo kliknite Nastavitve, odprla se bo stran z nastavitvami vašega Twitter računa, od koder lahko nadzorujete vse vidike vašega računa. Pomaknite se navzdol na dno strani in kliknite na povezavo Deaktiviraj moj račun.

3. korak: Twitter se bo še zadnjič prepričal, preden bo deaktiviral vaš račun. Kliknite na gumb Izklopi @ in dokončajte postopek.

Ko deaktivirate račun, boste samodejno odjavljeni.





Ponovno omogočite Twitter račun

Ko deaktivirate Twitter račun, vam ga dodeli Twitter milostno obdobje 30 dni med katerim lahko svojo odločitev še enkrat premislite. Če se ne prijavite v svoj Twitter račun v naslednjih 30 dneh od deaktiviranja računa, ga Twitter trajno izbriše.

Če pa se medtem ponovno prijavite na Twitter, bo Twitter takoj aktiviral vaš račun. Vaš račun bo sploh aktiviran takoj, toda Twitter lahko traja nekaj časa, da zbere vse podatke vašega računa, kot so sledilci, najljubši tviti itd.





Zaključek

Tako lahko deaktivirate svoj Twitter račun. Upoštevajte, da imate na voljo največ 30 dni, pred katerimi lahko ponovno aktivirate svoj Twitter račun, zato je treba premisliti, preden pritisnete na gumb za izklop.