Kako v sistemu Windows Vista omogočiti ali onemogočiti prijavo Ctrl + Alt + Del

V nekaterih starejših različicah sistema Windows je bila možnost, da pritisnete Ctrl + Alt + Del, preden ste prišli do uporabniškega imena in gesla za prijavo. Ta možnost naj bi zagotovila dodatno plast varnosti in preprečila dostop zlonamernih programov do sistema.




Toda ta možnost privzeto ni aktivirana v operacijskem sistemu Windows Vista. V nekaterih različicah sistema Windows 7, kot je Ultimate različica, bo morda nekoč privzeto omogočena. V vsakem primeru ročno omogočanje te možnosti ni težko, če nimate nič proti dodatnemu koraku pri prijavi v računalnik.

Ta priročnik vam bo povedal, kako omogočiti ali onemogočiti to možnost v sistemih Windows Vista in Windows 7.



Kliknite gumb za začetek . Zdaj vnesite »netplwiz'V iskalnem polju. Kliknite na rezultat iskanja.

Odpre se nastavitev uporabniškega računa. Odprite Napredno zavihek. V polju Zaščitna prijava potrdite polje »Uporabniki zahtevajo, da pritisnejo Ctrl + Alt + Delete“. Kliknite Uporabi in nato V redu. To je to. Končali ste.

Če je funkcija omogočena in se vam zdi moteče, da vsakokrat med prijavo pritisnete Ctrl + Alt + Del, jo lahko onemogočite, če počistite isto polje.

Ko znova zaženete računalnik, boste za prijavo morali vnesti gumb »Ctrl + Alt + Del«. V koraku s tem, kar pravi Microsoft, bi moral biti vaš računalnik zdaj bolj varen.