Kdo lahko vidi moje Google Fotografije

Google Photos je vzniknil iz storitve Google+ in je del socialnega omrežja prvotno. Od Google+ opušča, Google se je odločil, da bo Google Photos obdržal kot ločeno orodje. Da bodo Google Photos naredili enoten pregledovalnik fotografij, urejevalnik in platformo za skupno rabo, Tudi Picasa je izgubila življenje.







Google Photos je danes že vnaprej nameščen na večini telefonov Android. In nekateri ga lahko ročno namestite na vašem iPhone tudi. Privzeto bodo na domačem zaslonu aplikacije prikazane vse fotografije, ki jih je posnela kamera vašega telefona. V Androidu, če greste znotraj Albumi, boste našli tudi druge mape naprav.

V vsej tej norosti se mnogi morda sprašujejo - kaj se zgodi s fotografijami v storitvi Google Photos? So zasebne? Ali jih lahko vsi vidijo?



Pripnite si varnostne pasove, ko vas bomo odpeljali na pot v Google Photos. Tu boste izvedeli o zasebnosti svojih fotografij, funkcijah skupne rabe in še veliko več. Naj skoči noter.





Kako deluje Google Photos

Preden se osredotočimo na zasebnost in skupno rabo, je pomembno razumeti to osnove Google Photos. To je vaš običajni program za pregledovanje fotografij, kjer dostopate do vseh fotografij v svoji napravi. Vse dokler ne vzamete varnostne kopije svojih fotografij.

Ko aplikacijo prvič odprete v telefonu, vas bo vprašala, ali želite varnostno kopijo fotografij odnesti v knjižnico Google Photos. Če se strinjate, boste do njih lahko dostopali v drugih napravah, povezanih z istim Google Računom. Shranjene bodo tudi v oblaku in tako prihranijo prostor za shranjevanje v vaši napravi. Nadalje boste lahko izkoristili prednosti močna funkcija iskanja, ki sicer ni na voljo.




Če zanikate, boste lahko še naprej uporabljali aplikacijo kot običajen pregledovalnik fotografij. Zdaj je tisto, kar morate vedeti. Varnostno kopiranje in sinhronizacija sta za Google Photos dve različni stvari.

To pomeni, da medtem ko lahko nadzirate funkcijo varnostnega kopiranja za vsako napravo posebej, ni funkcije za sinhronizacijo. Tudi če je v napravi izklopljena nastavitev Varnostno kopiranje in sinhronizacija, se bodo vse fotografije, ki jih posnamete varnostno kopijo v Knjižnici Google Foto, samodejno odražale na vseh povezanih napravah. To je zato, ker se posnetki v knjižnici Google Photos nenehno sinhronizirajo.

Zdaj preidimo na zasebnost.

Tudi na vodilni tehniki



Kako izbrisati fotografije iz Google Foto, vendar ne iz telefona
Preberi več




Ali so Google Photos zasebne

Da. Ne glede na to, ali je funkcija za varnostno kopiranje vklopljena ali ne, do fotografij lahko dostopate samo vi. To pomeni, da je privzeto vse, kar je prikazano v aplikacijah Google Photos za Android ali iOS (iPhone / iPad), vidno samo vam.




Google Photos ni socialno omrežje. Vaše fotografije niso vidne v vašem Googlovem profilu ali kaj podobnega. Vsaka fotografija, ki ji jo dodate ali naredite varnostno kopijo, je torej zasebna, razen če niste ga delite ročno.

Nobena druga oseba nima dostopa do njih, dokler ne delite fotografij z njimi (več o tem spodaj). Če pa je varnostna kopija vklopljena ali ročno varnostno kopirajte fotografijo v Google Photos, se bo odražalo na drugih napravah, kjer ste prijavljeni z istim Google Računom.





Skupna raba v storitvi Google Photos

Zdaj obstaja veliko načinov za skupno rabo fotografij prek Google Photos.

1. Delite prek povezave.

2. Delite z drugimi uporabniki Google Foto.

3. Partnerski račun.

Delite prek povezave

Ko tapnete ali kliknete ikono skupne rabe v Google Photos, vam bo vmesnik ponudil možnost Ustvari povezavo. Ko je ustvarjena, lahko to povezavo delite tudi s kom zunaj Google Photos. Zdaj si lahko vsakdo, ki ima dostop do te povezave, ogleda skupno fotografijo.

Opomba: Če je funkcija varnostnega kopiranja izklopljena in ustvarite povezavo do fotografije, se fotografija samodejno objavi v knjižnici Google Photos. Torej bo viden na vseh povezanih napravah, tudi če je zanje izklopljeno varnostno kopiranje za Google Photos.





Dajte v skupno rabo z drugim uporabnikom Google Foto

Podobno boste našli tudi uporabnike Google Photos pod ikono skupne rabe, ki jih na njihovi sliki prepozna ikona Google Photos. Ko fotografijo delite z njimi, bodo lahko le dostopali do nje. Albume v skupni rabi lahko ustvarite celo z drugimi uporabniki Google Photos.

Opomba: Drugi uporabniki Google Foto lahko ustvarijo povezavo do skupnih fotografij ali albumov in jo pošljejo drugim. Potem si lahko te fotografije ogleda vsak, ki ima povezavo.


Partnerski račun

Nazadnje lahko dodajte partnerski račun v storitvi Google Photos. S tem bodo določene fotografije, odvisno od nastavljenih pogojev, samodejno razdeljene s partnerjem.





Oglejte si skupne fotografije in albume

Vse fotografije in albume v skupni rabi najdete na zavihku Skupna raba aplikacije ali spletnega mesta. Na namizju obiščite stran za skupno rabo za ogled datotek v skupni rabi. V tem razdelku lahko nehate deliti fotografije in albume.




V ta namen odprite fotografijo ali album na zavihku Skupna raba in tapnite ikono s tremi pikami. Izberite Možnosti in izklopite Skupno rabo.







Tudi na vodilni tehniki
#gtexplains
Kliknite tukaj, da si ogledate našo stran s članki o gtexplainsu



Nehaj deliti fotografije z drugim telefonom

Če želite preprečiti, da bi se vaše fotografije prikazale na drugem telefonu, morate izklopiti nastavitev Varnostno kopiranje in sinhronizacija. Za to sledite tem korakom:

Korak 1: Odprite aplikacijo Google Photos in tapnite meni s tremi vrsticami v levem kotu. Izberite Nastavitve.

2. korak: Tapnite Varnostno kopiranje in sinhronizacijo in onemogočite varnostno kopiranje in sinhronizacijo.











Skrivanje fotografij iz Google Foto

Včasih si to želimo skrijete določene slike iz Google Foto. Seveda je seveda domnevati, da bi bila črtanja edina možnost. Toda to ni mogoče, če fotografije ne morete arhivirati.

Če arhivirate fotografijo, jo skrijete pred glavni pogled aplikacije. Do teh fotografij lahko še vedno dostopate v razdelku Arhivirano v aplikaciji, kjer jih lahko tudi onemogočite.

Če želite arhivirati fotografijo, jo odprite in se dotaknite ikone s tremi pikami v zgornjem desnem kotu. Izberite možnost Arhiviranje. Za shranjevanje slik v knjižnici Google Photos ni treba shraniti. Vse vrste fotografij, ki so varnostno kopirane ali ne, je mogoče arhivirati.







Če si želite ogledati in onemogočiti fotografije, tapnite ikono s tremi vrsticami v aplikaciji in v meniju izberite Arhiviraj.




Nato odprite fotografijo, ki jo želite onemogočiti in pritisnite na ikono s tremi pikami. Izberite iz njega Unarchive.








Nasvet: Oglejte si fotografije iz Picasa in drugih Googlovih spletnih mest

Če v svoji knjižnici Google Photos vidite čudne ali neznane fotografije, morajo biti te stare fotografije iz Picasa in drugih Googlovih spletnih mest. Lahko si jih ogledate in izklopite Google Archives.

Tudi na vodilni tehniki



Kakšna je razlika med aplikacijo Google Photos in galerijo v Androidu
Preberi več




Ali je Google Photos varen?

Da. Ko gre za druge uporabnike, je varno, saj nimajo neposrednega dostopa do vaših fotografij. Vendar o Googlu ne moremo reči iste stvari. Mogoče bi bilo preučevanje slik ponuditi boljšo izkušnjo. Če želite biti pravični do Google Photos, je tako tudi z vsemi Googlovimi storitvami.

Naslednje: Ali bi za varnostno kopiranje fotografij morali uporabiti Google Photos ali Drive? Poiščite odgovor tukaj, kjer primerjamo oba.